maanantai 25. huhtikuuta 2011

Kauralastut

Yksi ilta tuli ihan kaamea makean hinku eikä kaapista löytynyt mitään hyvää syötävää. Voita ei ollut että olisin leiponut suklaakakkua (ilman suklaata, ainoastaan kaakaon voimin) joten eikun kaivelemaan taas vanhoja leivontaohjeita josko löytyisi jotain hyvää. Ja löytyihän sitä, nuo ah niin ihanan nopeat ja ihanan makeat kauralastut joissa on käytetty öljyä margariinin tilalla - Voilá!!

Kauralastut

3/4 dl öljyä
2 dl kaurahiutaleita
1 muna
1 dl sokeria
2 rkl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria (tai kuten minä, roiskaus vaniljaesanssia)

Sekoita kaikki ihanasti keskenään mössöksi, ota teelusikalla nokareita leivinpaperille reiluin välein ja paista 175 asteessa n. 8 minuuttia / pelti.

Mies sanoo että näitä ei saa tehdä koko ajan kun ovat aivan liian hyviä ! :)

2 kommenttia:

  1. Joo, kauralastut ovat "varma nakki" makeannälkään. ;D Ja ihan terveysruokaa, kun rasvan sijaan laitoit öljyä, eikö? ;)

    Kiva kuulla teidän kuulumisia!

    VastaaPoista
  2. Hih Ylva, nimenomaan - kun puhutaan "terveys"ruoasta niin tottahan se on että öljyllä mennään..... ja eikös kaurakin ole terveellistä, hyväksi mahalle jne?
    (eikä katsota sitten tuota sokerin määrää...ajattelin että oisin vielä laittanut vähän sulatettua suklaata päälle...oijoi...) ;)

    Kiva olla takas, hässäkkä viimein alkaa laantumaan ..toistaiseksi..

    VastaaPoista