Momojen jälkeen oli aika taas tehdä jotain makeaa kun tämä meidän terveellinen elämäntapa on nyt lähenyt kertakaikkiaan käsistä - tarkoitan että yritämme vähentää sekä rasvaa että sokeria ruokavaliosta lähinnä tuon miehen salitreenauksen yhteydessä.
Mutta iski taas ihan kamala sokerintuska ja jotain oli saatava. Koska suklaa on pannassa (höh!) eikä keksejäkään ole tullut tehtyä pitkiin aikoihin, löysin itseni roikkumasta jääkaapin ovessa ja tuskailemassa tyylillä "eikö-meillä-ole-mitään-hyvää". Sitten huomasin pussillisen porkkanoita ja muistin muutamaan otteeseen kokeilemani intialaisen porkkanajälkiruoan reseptin. Joten eikun raastinrauta esille ja paistinpannu hellalle! Jälkiruoka ei ole ehkä sieltä terveellisemmästä päästä koska siinä käytetään voita ja sokeria, mutta hyvillä mielin itselleni kuitenkin hymisin että parempi tämä kuin se suklaa....
Ohje on suht suurelle määrälle porkkanaraastetta mutta kuten tiedämme, määrä katoaa silmissä paistamisen yhteydessä joten ei kannata kauhistua (tämä määrä riittää 4 - 6 hengelle). Tästä tulee jälkiruokaa parille päivälle ellei sitten iske ihan kamala addiktio ja televisiota katsellessa lusikoi vahingossa koko satsin kerralla (tämäkin on todistettu). Eipä ehditty kuvaa ottaa tästä satsista, meni sen verran nopsaan mutta seuraava tulee tehtyä varmaan parin päivän sisällä joten lisään sitten kuvia :)
Gajar halva
1,5 kg porkkanoita raastettuna
150 g voita (määrää voi vähentää halutessaan mutta ei voi jättää pois tai vaihtaa öljyyn)
n. 7 dl maitoa (voi käyttää rasvatonta ja laktoositonta...)
125 g sokeria (määrää voi jälleen vähentää oman maun mukaan...)
10 kokonaista kaardemummaa tai 1 tl kaardemumman siemeniä
(kanelia)
rouhittuja pähkinöitä, rusinoita tai sultanoita maun mukaan
(kuva: www.hydhotel.com)
Sulata voi pannulla ja lisää porkkanaraaste. Paista raastetta rauhallisella lämmöllä n. 15 - 20 minuuttia kunnes raaste on kokonaan pehmennyt ja saanut vähän väriä. Lisää sokeri, kardemumma ja pari desiä maitoa, anna höyrystyä pois sekoitellen rauhallisesti. Lisää taas maitoa ja sekoittele. Tarkoitus on että raaste imee itseensä maitoa, maidon vesiosuus höyrystyy pois ja maitosokeri jää pannuun. Tämä vaihe kestää pidempään eli n. 20-30 minuuttia rauhallisella tulella. Tuloksena on massa joka lastalla sekoitellen "seuraa" lastaa eli on aika tanakkaa ja tahmean oloista. Kun kaikki maito on höyrystynyt kaada seos jäähtymään laakealle vadille tai lautaselle - HUOM! seos on todella kuumaa sokerin vuoksi joten ole varovainen. Päälle voi ripotella rouhittuja pähkinöitä, rusinoita tai sultanoita :) Kun seos on jäähtynyt voit alkaa nautiskelemaan - jälkiruokaa voi syödä sekä lämpimänä että kylmänä.
Jostain syystä tämä sopii todella hyvin vanijajäätelön seuraksi :D..
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti