Tämä ohje on Kinuskikissalta (www.kinuskikissa.fi) ja käytössä lähes viikoittain meidän perheessä. Suklaan määrä meillä vaihtelee kun ei ole tuota vaakaa käytössä, joten arvioidusti - ja suklaanhimon mukaan - olen laittanut tuota suklaata. Ainoa ongelma, jos suklaata laittaa ihan valtoimenaan, on että suklaan sulaessa taikinasta tulee löysempää ja sen kypsyminen kestää pidempään - jopa tunnin! Eli kuten Kinuskikissa huomauttaa, kakun kypsyys on syytä tarkistaa hammastikulla!
Muutaman kerran olen onnistunut tekemään tästä kakusta enemmänkin puddingia tai se on jäänyt osittain raa'aksi (tarkistuksista huolimatta). Joten kuten vanha sananlasku sanoo "ahneella on...":D Jahka taas teen tuon kakun, otan sitten kuvan tähän mukaan :)
Muutaman kerran olen onnistunut tekemään tästä kakusta enemmänkin puddingia tai se on jäänyt osittain raa'aksi (tarkistuksista huolimatta). Joten kuten vanha sananlasku sanoo "ahneella on...":D Jahka taas teen tuon kakun, otan sitten kuvan tähän mukaan :)
80 g tummaa suklaata
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
175 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
1 dl kermaa
Rouhi suklaa esim. leipäveitsellä tai tehosekoittimessa. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Lisää kuivat aineet muutamassa erässä vuorotellen kerman kanssa. Sekoita joukkoon lopuksi suklaarouhe.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (tilavuus 1 ½ l). Paista 175 asteessa 35-40 min. Suojaa foliolla, kun pinta on saanut hieman väriä. Huom: testaa kakun kypsyys esimerkiksi cocktail-tikulla. Joillakin paistoaika on ollut pidempikin.
Kuvan kakku tehty eilen ja se jäi epähuomiossa keittiön pöydälle yöksi (peitettynä). Onneksi täällä ei ole nyt lämmintä eli ei pahemmin kärsinyt mutta valelin kaiken varalta het aamusta tilkalla appelsiinimehua. Siksi tuo kultainen sävy kakun pinnalla. Kakku jäi myös hieman kosteaksi joten siitä syystä osa pohjasta tarttui kumotessa tuohon vahapaperiin. Hyvää on silti! :) NAM!
Ooh, mikä ihana ohje!
VastaaPoistaLähetän tässä sulle samalla tunnustuksen blogistani!
(ja sitten pyyhin kuolat suupielestäni)
Olikohan meillä tuolla kaapissa enää yhtään suklaata...???
Tämä kakku vie oikeasti mennessään - itse keventelen sitä vähän vaihtamalla kerman tuohon laihis-maitoon (rasvaton maito) ja suklaa on luonnollisesti sitä tumminta laatua!
VastaaPoistaVinkki unohtu: kun lisää munia tuohon rasvaseokseen, muuttuu seos usein rakeiseksi. Tähän auttaa kun laittaa samantien teelusikallisen jauhoja mukaan ja vatkaa suht nopealla asteella.
Kiitos kiitos tuosta tunnustuksesta, siitä enemmän seuraavassa postauksessa!